У Румунії діаспора провела Міжнародний симпозіум щодо румунсько-українських відносин

У Румунії діаспора провела Міжнародний симпозіум щодо румунсько-українських відносин

Фото
Укрінформ
У румунському місті Сату Маре 10-11 вересня відбувся 10-й Міжнародний симпозіум «Румунсько-українські відносини. Історія та сучасність», організований Сату-Марською філією Союзу українців Румунії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз Українців Румунії.

Зауважується, що захід було проведено у партнерстві з Повітовою радою Сату Маре, Сату-Марським повітом музеєм, Ужгородським національним університетом, Філологічним факультетом Клузького університету ім. Бабеша Бояя», Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича, Бібліотекою ім. Петра Дулфу м.Бая Маре, Чернівецьким Благодійним фондом «Суспільні ресурси та ініціативи».

У симпозіумі взяли участь представники Союзу українців Румунії, партнерських установ та адміністрацій Румунії та України, викладачі, наукові співробітники, журналісти та інші гості.

«Симпозіум розпочався з привітань від голови Союзу українців Румунії, депутата Миколи Мирослава Петрецького, префекта повіту Сату Маре Тамаша Ференца Альтфаттера, голови Сату-Марської повітової ради Чаби Патакі, голови Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолія Полоскова, заступника голови Закарпатської облради Василя Іванчо, мера міста Сату-Маре Габора Керескені, директора Повітового музею Сату Маре Лівіу Марти», – розповіли організатори.

Повідомляється, що Микола Петрецький у своєму виступі заявив, що спільними зусиллями СУР та його партнери зуміли перетворити цю ініціативу, яка мала на меті сприяти посиленню румунсько-українських відносин, на захід міжнародного рівня, в якому беруть участь численні видатні представники місцевих органів влади та науковці з Румунії, Україні й не лише.

Також представник українців у Парламенті Румунії привітав чудову співпрацю між СУР та місцевою владою Стау Маре, а також добросусідські відносини та співпрацю між Сату Маре та сусідніми регіонами України, які втілилися у конкретні транскордонні проєкти на благо всіх мешканців прикордонних районів.

У СУР додали, що роботи дводенного міжнародного симпозіуму проходили в кількох розділах з різних галузей румунсько-українських відносин.

Нагадаємо, у серпні комітет Бухарестської філії Союзу українців Румунії (СУР) організував симпозіум «165 років від дня народження українського письменника Івана Франка».

Фото: СУР / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-