Бельгієць з українським корінням вирушив у благодійний велопробіг до Тернополя

Бельгієць з українським корінням вирушив у благодійний велопробіг до Тернополя

Відео
Укрінформ
23-річний бельгієць з українським корінням Ярема Венгринович бере участь у благодійному велопробігу "Road to Ukraine" з Брюсселя до Тернополя аби зібрати гроші для дітей в рамках проєкту "СОС Дитячі містечка Україна".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт SOS Villages d'Enfants.

Як зазначається, протягом трьох тижнів, Венгринович подолає маршрут в більш ніж дві тисячі кілометрів з Брюсселя до Тернополя, куди, як очікується, він має прибути 19 вересня.

Хлопець записав відеозвернення, де пояснив мету своєї подорожі.

«... Я хочу зібрати зібрати гроші для проєкту "СОС Дитячі містечка Україна". Поміч потрібна для цих молодших дітей, котрі народились або виросли в сім’ях, які через війну втратили все... Цим дітям потрібна поміч та справедливий шанс у житті тому, що вони дуже вразливі. Кожна дитина заслужила провести нормальне дитинство, вирости у добрих умовах та отримати виховання, щоб стати порядною людиною. Кожна дитина заслужила на мінімальний життєвий стандарт, на шанс отримати освіту та навчитись дати собі раду та й щоб пізніше знайти своє місце у цьому суспільстві. Без жодної допомоги, ці діти рахуватимуться загубленими ще до того, як розпочнеться їх справжнє життя», - сказав Венгринович.

Він зауважив, що головна мета "СОС Дитячі містечка Україна" - надання психологічної та педагогічної допомоги. Вони також надають гуманітарну допомогу та притулок для дітей.

Венгринович народився та виріс у Бельгії, але, за його словами, має "українську кров як з боку матері, так і з боку батька". Він навчається на комерційного інженера в Католицькому університеті (КУ) у Лювені (KU Leuven). 

Фото: скріншот відео, sos-villages-enfants.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-