У Чорногорії українську громаду запрошують на зустріч із мандрівником на візку Миколою Подрезаном

У Чорногорії українську громаду запрошують на зустріч із мандрівником на візку Миколою Подрезаном

Відео
Укрінформ
У четвер, 16 вересня, у Подгориці в приміщенні українського посольства відбудеться зустріч української громади та мандрівника з України Миколи Подрезана, який відвідав 63 країни світу на інвалідному візку. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Чорногорії.

"Посольство дає шанс нашій громаді поспілкуватися з паном Миколою та почути неймовірні історії його життя", - зазначили в дипустанові. 

Киянин Микола Подрезан у 38 років через аварію втратив здатність ходити, а нині у своїх 68 років відвідав 70 країн на 6 континентах, з яких 63 – вже на інвалідному візку. 

Читайте також: У Пирогові відкрився народний фестиваль «Мандруй Україною»

Як розповів пан Микола журналістам ВВС, у 2004 році він взяв участь у першій всесвітній естафеті олімпійського вогню, ніс факел на відрізку у Києві, і ця подія надихнула його  почати їздити світом з олімпійським факелом і українським прапором. 

Наразі мандрівник здійснив свою мрію і повторив фрагменти шляху олімпійського смолоскипу через 34 міста 26 країн 6 континентів. 

Попри складнощі подорожей в інвалідному візку, пан Микола називає себе щасливою людиною, в якої "співає душа". 

"Ми повинні міняти нашу країну. Поїздки за кордон - це дуже великий каталізатор для людей, щоб спитати у себе: що зробити так, щоб у нас було краще", - впевнений сивочолий мандрівник. 

Українське посольство в Чорногорії запрошує на зустріч з паном Миколою Подрезаном у четвер, 16 вересня, о 18 годині у своєму приміщенні за адресою м.Подгориця, вул.Сердара Йола Пілетіча, 15.

Фото та відео: Архів Миколи Подрезана, ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-