У СКУМО закликали ретельно розслідувати смерть українця в Польщі після затримання поліцією

У СКУМО закликали ретельно розслідувати смерть українця в Польщі після затримання поліцією

Заява
Укрінформ
Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій (СКУМО) закликає привертати якнайширшу увагу до розслідування загибелі 25-річного українця Дмитра Никифоренка після затримання поліцією у Вроцлаві та підтримує акцію українських активістів, що має відбутися 12 вересня з цієї нагоди. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві СКУМО. 

"Президія Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій підтримує скликання українськими активістами Польщі, зокрема молоддю, акції Stop przemocy! Państwo musi chronić a nie zabijać!, яка має відбутися у Вроцлаві, 12 вересня ц.р.", - йдеться в заяві.

У СКУМО заявили, що інформація про смерть Дмитра Никифоренка "від рук польських правоохоронців – жахлива та обурює" та висловили співчуття рідним та близьким загиблого.

"Розраховуємо на всебічну увагу до даного випадку, зокрема висновків слідства про те, чи вбивство відбулося на тлі етнічного походження нашого співвітчизника", - заявили в СКУМО.

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією і перевезення до витверезника 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною смерті хлопця.

Справа смерті українця після затримання поліцією викликала значний резонанс у Польщі.

На неї вже відреагували депутати Сейму Польщі, які вимагають проведення негайного розслідування дій поліції.

Читайте також: У Вроцлаві вийшли на протест через смерть українця після затримання поліцією

Після смерті українця та оприлюднення деталей справи у польських ЗМІ комендант поліції у Вроцлаві 1 вересня усунув від виконання обов'язків чотирьох поліцейських, які 30 липня затримували українця, а щодо двох з них розпочалася процедура звільнення їх зі служби в поліції.

Фото: Tomasz Pietrzyk/Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-