У Сан-Дієго на українському фестивалі зібрали кошти для воїнів АТО/ООС

У Сан-Дієго на українському фестивалі зібрали кошти для воїнів АТО/ООС

Відео
Укрінформ
У місті Сан-Дієго, що на півдні американського штату Каліфорнія, в неділю традиційно пройшов щорічний український фестиваль, на якому зібрали кошти для українських воїнів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відеосюжеті Голосу Америки.

Зазначається, що фестиваль традиційно організовують у Бальбоа Парку в День праці, який у США відзначають першого понеділка вересня.

Читайте також: Художниця з Техасу розповідає українську історію своїм мистецтвом

З-поміж різних культурних об'єктів, якими славиться Бальбоа Парк, щороку на День праці особливо активним стає український осередок, який тут розміщується в невеличкому музеї української культури в центрі парку.

Цьогоріч після коронавірусної перерви на фестивалі виступили танцювальні та співочі колективи з Лос-Анджелеса та Сан-Дієго. 

"Тут 37 різних культур мають свої хатки... Через ці фестивалі ми знайомимо американців із тим, що є Україна", - зазначила відвідувачка фестивалю Мирослава Штефаняк.

У сюжеті розповіли, що на фестивалі можна було скуштувати українську їжу, приготовану волонтерами. 

Читайте також: У Нідерландах відбувся щорічний фестиваль міжнародної кухні, українці частували борщем

Орися Баруа "Ковбаса, буряковий салат, салат зі свіжої капусти, малосольні огірочки і чорний хліб", - назвала асортимент смаколиків, запропонованих відвідувачам заходу, волонтерка Орися Баруа.

Після фестивалю за організації благодійного фонду "Revived Soldiers Ukraine" відбувся благодійний аукціон, на якому зібрали понад 8 тисяч доларів для поранених бійців  АТО. 

Найдорожчим лотом аукціону стали боксерські рукавички з підписом українського боксера та політика Віталія Кличка, які придбали за півтори тисячі доларів.

Загалом українські заходи в Сан-Дієго відвідали близько трьохсот людей. 

Фото: кадр із сюжету Голосу Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-