У Будапешті презентували

У Будапешті презентували "Таємничу Україну" зі світлинами з віддалених українських сіл

Фото
Укрінформ
В угорській столиці в рамках культурно-мистецького заходу "Таємнича Україна" публіці презентували фотографії, кераміку та вокальний концерт від українських та угорських митців до відзначення 30-річчя відновлення Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Угорщині у Фейсбуці.

Зазначається, що на заході, що відбувся 1 вересня, пройшов концерт львівського вокального гурту «Ladies' TRIO», а також була організована виставка фотографій відомого угорського етномузиканта-фольклориста Міклоша Бота, які він зробив у віддалених і прихованих від ока туристів українських селах, збираючи народні пісні та твори образотворчого мистецтва.

Пан Міклош також презентував проведену в Україні роботу, в рамках якої було задокументовано понад 5 тисяч українських народних пісень у 150 містах України.

Водночас, на "Таємничій Україні" всі присутні могли насолодитися фотографіями Юлії Колодко, що поєднують сучасні та традиційні тенденції та мотиви, а також виставкою керамічних виробів української художниці Ольги Шиленко.

Читайте також: Українці в Нідерландах з нагоди Дня Незалежності влаштували заплив каналами Гааги

Мистецький захід пройшов за організації Об’єднання української молоді та сімей Угорщини «Нова хвиля», а також за участі радника Посольства України в Угорщині Іштвана Балога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-