У Гамбурзі відкриють виставку картин двох українських художниць

У Гамбурзі відкриють виставку картин двох українських художниць

Укрінформ
Генеральне консульство України у Гамбурзі (Німеччина) з нагоди 30-ї річниці Незалежності України відкриває 28 квітня виставку картин «Єдина родина – єдина країна!», авторами яких є дві українські художниці родом з Донеччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба консульства.

«Авторами робіт, що протягом квітня – липня експонуватимуться у виставковій залі Генконсульства, є дві талановиті українські художниці – Олена Кулик та Олена Кулик (молодша). Обидві мисткині – мати та донька – родом з Краматорська Донецької області», – ідеться у повідомленні.

Саме символізм тривалості бойових дій за місто їхнього походження, яке було захоплене у квітні 2014 року проросійськими військовими загонами та визволене українською армією у липні того ж року, ліг в основу рішення, як довго виставка функціонуватиме у Гамбурзі.

«Спільно з художницями ми переконані, що, так само як Краматорськ було повернуто Україні, так і решта нині окупованих територій, деякі з яких можна побачити на виставлених роботах, будуть знову возз'єднані в єдину Українську державу», – наголошують дипломати.

Усі 22 картини – це одна колекція, яка творилася ще у мирний час, а саме у період з 1995 до 2013 року. Експозиція об’єднує всю Україну: більшість картин написано з натури – мисткині об'їздили країну зі сходу до заходу, від Криму до Карпат.

Роботи написані за допомогою різних технік: м’яка пастель, акварель на мокрому папері, олійний живопис та змішана техніка.

На виставці «Єдина родина – єдина країна» представлені не тільки реалістичні картини, а й картини, що передають абстрактні враження художниць від різнокольорових пейзажів України та українського духу.

Зазначається, що у разі відповідного дозволу Сенату Гамбурга відвідати виставку та зблизька оглянути картини можна буде за попереднім записом. Для реєстрації потрібно надіслати ім'я, прізвище та контактні дані на електронну пошту solomia.kushnir.gku.hh@gmail.com. Після цього буде повідомлено точний час можливого візиту.

Для огляду виставка «Єдина родина – єдина країна» буде відкрита щосереди з 28 квітня до 7 липня з 17:00 до 17:40. Вхід вільний.

З огляду на наявні обмеження при реєстрації діятимуть такі правила: одноразова кількість відвідувачів – до восьми осіб; обов’язкова відстань – два метри; вхід дозволений лише в медичних масках.

Виставка буде також представлена в інтернет-форматі 3D 360°шоу, фотографом якої є Клаус Фрізе.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у Міністерстві закордонних справ України відкрилася виставка «Вірність собі – не злочин!», присвячена проблемі переслідування Росією кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Фото: Kulik-Gallery

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-