Українська діаспора у Греції запросила до проєкту Colors of Pysanka

Українська діаспора у Греції запросила до проєкту Colors of Pysanka

Укрінформ
Осередок української діаспори Греції – Центр підтримки та розвитку культурної спадщини «Трембіта» – запросив українські та міжнародні організації, товариства, школи, студії, клуби долучитися до Міжнародного проєкту Colors of Pysanka – «Писанкове дерево».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив організатор заходу центр «Трембіта».

Акція триватиме з 10 по 29 квітня. Її метою є ознайомлення з українськими великодніми традиціями. «Нехай українська писанка та барвисте писанкове дерево прикрашають весну 2021 року в усіх куточках Європи», – йдеться в повідомленні.

Організатори планують провести майстер-клас із писанкарства, вибрати найкращі писанки й зробити фото, провести майстер-клас з виготовлення пасхальних прикрас країни проживання (чи розповісти про це, показати вироби, записати та зробити фото).

У день проведення акції її учасники мають прикрасити писанками дерево і встановити біля нього табличку «Писанкове дерево».

Читайте також: У Австралії запросили на майстерклас з виготовлення українських писанок

Зауважується, що можна використовувати будь-які заготовки – видуті яйця, залиті воском, дерев’яні, керамічні, пінопласт, пап’є-маше тощо. Можна застосовувати традиційні техніки – писанки, дряпанки, крашанки, крапанки, мальованки, травянки; нетрадиційні – різьблення, витинання, бісер, вишивання, наклеювання та ін.

При цьому, у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією у більшості країн Європи, пропонується провести цей захід у будь-якому можливому форматі. Як от – майстер-клас з писанкарства в режимі онлайн, використати відеофото продукцію минулих років, прикрасити Писанкове дерево на приватній території.

Організатори просять після проведення акції обов’язково надіслати фото та відео матеріали для створення відеокліпу проєкту.

Охочі приєднатися до проєкту мають зголоситися за ел. адресою alla.lobach.plessa@gmail.com.

Читайте також: Українці у Фінляндії поширюють знання про писанки

Захід Colors of Pysanka відбувається з 2017 року в Афінах під егідою посольства України в Грецькій Республіці та у співпраці з меріями Афін, Перістері, Нео Фаліро; організаціями Melissa Network of Migrant Women, Grek Forum of Migrants, товариствами Грузії, Румунії, Молдови, Вірменії та різними громадськими організаціями, школами, мистецькими студіями в Україні.

Країна-ініціатор ініціатор: Грецька Республіка, Центр підтримки та розвитку культурної спадщини «Трембіта» (Center for Support and Development of Cultural Heritage «Trembita»).

Нагадаємо, у березні посол України Сергій Шутенко та президент Греко-Української Палати Іоанніс Поліхронопулос узгодили спільні урочисті заходи вшанування в Україні та Греції ювілейних дат: 200-річчя Грецької революції та 30-ї річниці Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-