В Україні проведуть міжнародну онлайн-конференцію «Українські громади за кордоном»

В Україні проведуть міжнародну онлайн-конференцію «Українські громади за кордоном»

Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» оголосив про проведення міжнародної онлайн-конференції «Українські громади за кордоном: нові точки відліку», яка відбудеться 22 квітня о 16.00.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

«Українська спільнота за кордоном продовжує рости, розвиватися, змінюватися. Під час Конференції у фокусі нашої уваги будуть питання формування та розвитку нових українських громадських об'єднань за кордоном, а також трансформація діяльності українських громадських організацій з давньою історією, яка зумовлена новими викликами. Особливу увагу звернемо на способи їхньої комунікації, мережування, взаємодії з Україною та між собою», – повідомили організатори.

Зауважується, що думку кожного учасника буде враховано завдяки інноваційним ресурсам, які дозволять зробити захід максимально інтерактивним.

Учасники заходу разом шукатимуть відповіді на запитання:

  • Чому з'являються нові українські громади та організації за кодоном?
  • Чи змінилася діяльність українських діаспорних організацій в сучасних умовах?
  • Наскільки ефективною є взаємодія нових громад та діаспорних організацій?
  • Які очікування українців з-за кордону від співпраці з Україною?

До конференції запрошуються українські громадські активісти та волонтери з-за кордону, дослідники та експерти з міграції, а також представники державних органів влади та всіх, кого цікавить питання розвитку українських громад за кордоном та сучасної міграції.

Участь у заході безплатна за умови попередньої реєстрації за лінком. Термін завершення реєстрації – 18 квітня 2021 р. (включно). Посилання для участі у заході надсилатимуть окремо. 

Науковці та всі охочі мають можливість подати безплатно матеріали до електронного збірника. Деталі для подання публікацій тут

Як повідомлялося, Наукове товариство ім. Шевченка у Канаді запросило на онлайн-конференцію «Українська мова в Україні та в діаспорі: Теперішнє законодавство у відношенні до харківського правопису», яка відбудеться 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-