У Чернівцях відбулося засідання оргкомітету з проведення Форуму української молоді діаспори

У Чернівцях відбулося засідання оргкомітету з проведення Форуму української молоді діаспори

Укрінформ
На Буковині відбувся перший організаційний комітет проведення Форуму української молоді діаспори «Чернівці 2021» у межах ІІІ Конгресу Світового конгресу українських молодіжних організацій.

Як передає Укрінформ, про це СКУМО повідомив у Фейсбуці.

У заході зі сторони діаспорян взяли участь президент Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Дмитро Лєкарцев, його заступник Алекс Гречанюк і радник в Україні Дмитро Сав'юк.

Чернівецьку область та місто представили офіційні особи від Чернівецької ОДА, облради, міської ради та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Фото: Чернівецька міськрада
Фото: Чернівецька міськрада

«Влада області та міста виказала чітку підтримку молодіжним ініціативам українців з-за кордону та запевнила у сприянні проведення заходу. В ході роботи було визначено, що проведення форуму діаспорної молоді буде відбуватись в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України», – йдеться в повідомленні.

Так, серед результатів обговорення, було домовлено про підготовку проєкту програми проведення Форуму із широким залученням молодіжних організацій Чернівецької області та її презентації на наступному організаційному комітеті, запланованому на травень поточного року. До програми планується включення організації флешмобів молоді діаспори та України, спортивних змагань та презентацій напрямків подальшої співпраці із закордонною діаспорою.

За даними Чернівецької міськради, на форум прибуде близько 40 молодіжних лідерів української діаспори з 20 країн світу.

Нагадаємо, у серпні у місті Ірпінь Київської області має відбутися IX Чемпіонат Світу з футболу серед українських діаспорних команд та Перші Всесвітні діаспорні спортивні ігри «Україніада».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-