Українська громада Молдови домовилася про співпрацю з ГО «Єврорегіон «Дністер»

Українська громада Молдови домовилася про співпрацю з ГО «Єврорегіон «Дністер»

Укрінформ
Під час візиту до Молдови делегації української Громадської організації «Єврорегіон «Дністер» була підписана угода про співпрацю з Українською громадою Молдови, а також обговорено план спільних заходів на 2021-2022 рік.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила заступник голови Української громади Республіки Молдова Марьяна Шмиленко.

Делегація ГО Єврорегіон «Дністер» прибула до Молдови на чолі з головою Сергієм Татусяком.

Також члени делегації провели низку важливих і корисних зустрічей, відвідали офіс Української Громади РМ, де відбулася цікава і продуктивна бесіда з головою громади Віталієм Мругом.

Зауважимо, що ініціатива зі створення «Єврорегіону «Дністер» належить Вінниччині. ГО створювалася як орган транскордонного співробітництва, як об'єднання місцевих органів влади адміністративно-територіальних одиниць України та Республіки Молдова.

Основною метою створення та діяльності «Єврорегіону «Дністер» є здійснення програм комплексного гармонізованого розвитку територій, прилеглих до річки Дністер.

Нагадаємо, у Кишиневі до Дня української писемності та мови відбулися мовно-літературний вечір та написання ХХ Радіодиктанту національної єдності.

Фото: Марьяни Шмиленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-