СУМ передала дітям українських воїнів понад 1,3 тис. подарунків

СУМ передала дітям українських воїнів понад 1,3 тис. подарунків

Укрінформ
Спілка Української Молоді, яка працює у 12 країнах світу, у межах VII доброчинної акції «Теплом зігріємо серця» передала дітям українських воїнів 1347 подарунків.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення СУМ.

«Гостинці від ровесників з діаспори отримали хлопці та дівчата з Дніпра, Львова, Миколаєва, Тернополя, Хмельницького, Одеси та Тарутине Одеської області, Калуша Івано-Франківської області, Стрия Львівської області, Краматорська на Донеччині, Кагарлика та Сквири на Київщині», – поінформували в Спілці.

Зауважується, що метою акції, започаткованої світовою спільнотою СУМ у 2014 році, є підтримка родин українських військовослужбовців, які захищають незалежність і територіальну цілісність України в АТО/ООС.

«Також пакунки отримали й діти з родин, які були змушені покинути тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей, Автономну Республіку Крим», – йдеться в повідомленні.

Загалом, за сім років проведення акції «Теплом зігріємо серця» сумівці передали дітям в Україні 13 931 подарунок на суму близько 380 000 американських доларів.

Кошти для цього Юнацтво та доросле членство Спілки Української Молоді збирали, проводячи різноманітні доброчинні акції, а також – жертвуючи особисті заощадження.

«Більшість подарунків – адресні. Знаючи вік та уподобання дитини, організатори такої благодійної ініціативи могли підібрати й передати в Україну саме ті гостинці: іграшки, одяг, взуття, канцелярське приладдя, книги, які напевне сподобаються адресатам», – додали сумівці.

Довідково:

Спілка Української Молоді є однією з найбільших організацій, яка працює з українськими дітьми та Юнацтвом у 12 країнах світу: Австралії, Аргентині, Бельгії, Великій Британії, Естонії, Іспанії, Канаді, Німеччині, Португалії, Сполучених Штатах Америки, Україні, Франції.

Створена в 1925 році в м.Київ, Спілка зазнала гонінь та репресій радянської влади, а в 1930 році її чільних діячів було засуджено під час процесу СВУ-СУМ.

Свою діяльність організація відновила після Другої світової війни, коли багато українців опинилися за межами Рідного Краю.

Саме тоді, 25 квітня 1946 року в Мюнхені відбулася нарада, учасники якої прийняли рішення про створення СУМ на чужині.

З того часу організація виховала не одне покоління молоді, вірної гаслу: «Бог і Україна».

Особливу увагу Спілка звертає на плекання патріотичних і національно свідомих членів громади, готових боротися і працювати задля утвердження та розвитку Української держави.

Нагадаємо, у Кафедральному соборі Української Греко-Католицької Церкви міста Мюнхен (Німеччина) із нагоди 75-ї річниці Спілки української молоді в Діаспорі встановлять пам’ятну табличку.

Фото: СУМ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-