СКУ привітав з Днем добровольця: Слава пошириться в усі кутки світу, де живуть українці

СКУ привітав з Днем добровольця: Слава пошириться в усі кутки світу, де живуть українці

Укрінформ
Українські добровольці стали прикладом мужності, їхня слава пошириться в усі кутки світу, де живуть українці.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у привітанні Світового конгресу українців з нагоди Дня українського добровольця.

“Добровольці стали прикладом мужності й непохитної громадянської позиції та поруч із героями Революції Гідності почесно увійшли в новітню українську історію. Дух українських добровольців і сьогодні продовжує надихати наші війська, аби відстоювати суверенітет та давати відсіч російському окупанту”, - заявили у СКУ.

В організації зазначають, що українці по всьому світу вшановують пам’ять усіх тих, хто після Революції Гідності, не вагаючись вирушив назустріч російському агресору.

Читайте також: Україну за роки агресії РФ захищали майже 40 добровольчих батальйонів - командувач ООС

“З особливою пошаною в цей день світова українська родина згадує добровольців з діаспори... Їхня звитяга та подвиг їхніх побратимів і посестер назавжди залишиться в пам’яті українського народу, а слава пошириться в усі кутки світу, де живуть українці”, - наголошується у привітанні.

Як повідомлялося, з нагоди Дня українського добровольця Президент Володимир Зеленський відзначив орденом "За мужність" III ступеня 67 добровольців (з них 64 – посмертно), які виявили особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: Імена загиблих добровольців можуть з’явитись у «Залі пам'яті»

14 березня 2014 року 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

З 2017 року в Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

Фото: Facebook.com / Добровольці-Божої-Чоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-