Українці зареєстрували у США стартап, який може попередити про інсульт

Українці зареєстрували у США стартап, який може попередити про інсульт

Відео
Укрінформ
Українці розробили та зареєстрували в США стартап, який може попередити про загрозу інсульту – пристрій «Кардіомо» вимірює електрокардіограму пацієнтів і може розповісти про небезпечні зміни серцебиття.

Про це розповідає Голос Америки, передає Укрінформ.

Микита Сафроненко, один з учасників команди, з яким вдалося зустрітися на території Стенфордського університету, розповів, що «Кардіомо» легко фіксується на тілі.

Дані надходять на додаток на телефон, а потім до хмарного сховища. Аналізує інформацію штучний інтелект. Також додаток вимірює температуру тіла та частоту дихання.

Ідея пристрою належить киянину Роману Бєлкіну. «Я розробив цей пристрій, щоб знати як моя мама себе почуває, бо вона, як і багато хто, має проблеми з серцем», – розповів він.

Мати Романа і стала першим тестером пристрою «Кардіомо». Потім пристрій випробовували на інших пацієнтах з проблемами серця. Так виявили, що він може запобігти деяким інсультам.

Читайте також: Як українська режисерка Тетяна Ходаківська створює фільми у США

За словами лікаря-кардіолога інституту серця МОЗ України Ярослава Скибчука, ці пристрої потрібні, щоб виявити короткі порушення серцевого ритму, які можуть викликати тромбоутворення у певних відділах серця та порушення мозкового кровообігу.

Якщо лікар побачить ці порушення ритму, він може уважніше вивчити стан пацієнта. Також пристрій може допомогти й у зовсім критичній ситуації.

«Одразу надсилається сповіщення до лікаря та в систему краніометр, також можна налаштувати, щоб відправлялося до близької людини та навіть до швидкої допомоги, щоб вона одразу відреагувала і приїхала, адже людині важливо допомогти в перші 20-30 хвилин після того,  як це сталося», – розповів Микита Сафроненко.

Читайте також: У Нью-Йорку відбувся другий Фестиваль української сучасної музики

За словами засновників стартапу, пристрій будуть пропонувати лікарям, а ті вже здаватимуть його в оренду пацієнтам.

«Хоч компанія зареєстрована у США, найбільше українським стартапом зацікавилися у Європі – «Кардіомо» вже сертифікують у Нідерландах. У планах стартапу – згодом вийти та на американський ринок», – ідеться у сюжеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-