Українським трудовим мігрантам в Норвегії безкоштовну допомогу пропонує Ресурсний центр від Карітас

Українським трудовим мігрантам в Норвегії безкоштовну допомогу пропонує Ресурсний центр від Карітас

Укрінформ
Українські трудові мігранти, які працюють в Норвегії та потребують інформаційної допомоги з податкових питань, трудового законодавства, своїх прав тощо, можуть, зокрема, звернутися до Ресурсного центру для мігрантів в Осло від гуманітарної організації Карітас Норвегія (Caritas Norge).

Про це повідомила співробітниця Карітас Норвегія Наталія Єремєєва (Nataliya Yeremeyeva) на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ. Допис Єремєєвої також розміщений в групі Українці в Норвегії.

«Тиждень тому я опублікувала пост, в якому запитувала про проблеми, з якими стикаються українські мігранти в Норвегії. Не секрет, що багато українців уже добре інтегрувалися у норвезьке суспільство, але залишається чимало тих, хто все ще погано знає мову та свої права в цій країні. З багатьох дописів виходило, що українські мігранти не звикли звертатися за допомогою та не знають, де її можна отримати. Одна з таких можливостей - це Ресурсний центр для мігрантів від Карітас Норвегія», - зазначила Єремєєва.

Вона додала: «Мені хотілося б, щоб українці знали про можливість такої безкоштовної допомоги в Норвегії», зауваживши, що більше інформації можна знайти за посиланнями https://www.caritas.no/caritas-infosenter-oslo/ та https://www.facebook.com/ressurssenteroslo.

Як розповіла співробітниця Карітас Норвегія, тільки минулого року центр загалом відвідало близько 40 тисяч мігрантів. «У центрі працюють волонтери, які надають інформаційну допомогу різними мовами, в тому числі російською та польською, що зазвичай є зрозумілими для українців. Якщо кількість звернень від українців зростатиме, Карітас може забезпечити україномовних консультантів», - додала жінка.

Вона зауважила, що найчастіше до Ресурсного центру «звертаються з питаннями, пов'язаними з NAV (Norwegian Labour and Welfare Administration, Норвезька служба праці і соціального забезпечення – ред.), UDI (Norwegian Directorate of Immigration, Імміграційне управління Норвегії – ред.), податковою, а також юридичними проблемами на роботі - експлуатацією, невиплатою заробітньої платні, відпускних тощо».

Як повідомила співробітниця Карітас Норвегія, протягом останнього місяця через пандемію Ресурсний центр працює в телефонному режимі. «Але я сподіваюся, що вже скоро ми зможемо відновити роботу вживу в форматі drop in», - зазначила жінка.

Читайте також: Україна - найбільший постачальник трудових мігрантів у Європі

Раніше в своєму дописі Єремєєва зауважила: «Незважаючи на корону, статистика UDI вказує, що кількість трудових мігрантів з України поступово збільшується», і додала, що, «за даними UDI, українці на другому місці після в'єтнамців за кількістю сезонних працівників цього року серед громадян третіх країн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-