Українців за кордоном запрошують написати диктант нацєдності

Українців за кордоном запрошують написати диктант нацєдності

Укрінформ
Українців, що проживають за кордоном, запрошують долучитися до написання "Всеукраїнського диктанту національної єдності", що відбудеться 9 листопада.

Як передає Укрінформ, про це пишуть українські дипломатичні представнитва. 

Зокрема, Посольство України у Північній Македонії запрошує українців, які проживають у країні, долучитися до ювілейного ХХ радіодиктанту "Всеукраїнського диктанту національної єдності", що відбудеться 9 листопада о 8:00 за Скоп'є.

У Посольстві України в ОАЕ також пропонують долучитися до участі у заході. 

Також Консульство України у місті Сан-Паулу (Бразилія) запрошує українських громадян написати диктант. 

Посольство України у Німеччині разом з Посольством України у Туреччині також анонсували захід.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі та телеглядачі можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України. 

Текст для ювілейного ХХ радіодиктанту національної єдності написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна. 

Паперового листа з диктантом потрібно надсилати за адресою:  вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Також свою роботу можна надсилати на електронну скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не приймаються. 

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт. За допомогою форми диктант можна надіслати з будь-якого гаджета. Електронну форму буде оприлюднено на сайті UΛ: Українське радіо 9 листопада. Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. 

Трансляція відбудеться:

радіо — UA: Українське радіо, UA: Радіо Культура;

телебачення — UA: Перший, UA: Культура та регіональне суспільне телебачення;

Інтернет — ютуб-канал та фейсбук-сторінка Українське радіо

Детальніше можна ознайомитися за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-