На Фанарі вшанували пам’ять захисників України

На Фанарі вшанували пам’ять захисників України

Фото
Укрінформ
У Стамбулі у храмі Вселенського Патріархату відбулося богослужіння, на якому вшанували пам'ять захисників України та помолилися за мир в нашій державі.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині з посиланням на повідомлення Генконсульства України в Стамбулі.

«Хвилиною мовчання ми вшанували пам’ять захисників України, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни, помолилися за мир у нашій рідній Україні», - йдеться в повідомленні.

Богослужіння відбулося з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія у храмі Святого Миколая Чудотворця, його провели Єпископ Алікарнаський Адріан і Архімандрит Харлампій.

Під час божественної літургії Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман зачитав вітальне слово Вселенського Патріарха Варфоломія до українського народу з нагоди 29-ої річниці Незалежності України.

Участь у богослужінні взяли представники Генконсульства України в Стамбулі, представники української громади Стамбула.

Як повідомлялося, 29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: Українці Німеччини молитвою вшанували пам’ять загиблих захисників незалежності

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Читайте також: У Страсбурзі вшанували пам'ять захисників України

Граючи роль миротворця, президент Росії Володимир Путін 29 серпня запропонував підконтрольним Росії незаконним збройним формуванням відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Насправді путінський «зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті - тоді загинуло чимало українських військових. За офіційними даними, під час Іловайської операції й подальшого розстрілу в т.зв. «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинуло, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-