У Тасманії відзначили 70-річчя поселення українців в Австралії

У Тасманії відзначили 70-річчя поселення українців в Австралії

Фото
Укрінформ
В австралійському штаті Тасманія відзначили 70-річчя поселення українців на "зеленому континенті".

Про це повідомив співголова Управи Союзу українських організацій Австралії та перший віцепрезидент Світового конґресу українців Стефан Романів на своїй сторінці у Facebook.

"70-ліття поселення українців Австраліі. Чудове святкування для об’єднання громади. Гарна робота, українська громадо Тасманії", - написав Романів.

Він додав, що участь у святкуванні взіли понад 350 осіб.

З нагоди річниці Союз українських організацій Австралії відзначив подякою Українську громаду Тасманії та українців Тасманії "за вагомий вклад праці для підтримки життя та діяльності для добра і майбутності української спільноти Тасманії".

Як зазначається у дописі, в рамках свята також відбулися виступи танцювального ансамблю "Заграва" Спілки української молоді з Сіднея.

Посол України Микола Кулініч взяв участь у відзначенні 70-ліття поселення української громади в Тасманії та разом із сенатором австралійського парламенту Катриною Білик презентував книжку про історію української громади Тасманії, йдеться на сторінці Посольства України в Австралії у Facebook.

Вітаючи учасників свята, які так численно забралися для відзначення ювілею, Посол наголосив на важливості збереження закордонними українськими громадами своїх традицій, мови і культури, а також підкреслив цінність видання історії діаспори для розвитку громади та виховання молодого покоління українців.

Окремо Микола Кулініч подякував українцям Австралії за їх підтримку України та наголосив, що Українська держава, у свою чергу, й надалі підтримуватиме діяльність своїх громад за кордоном.

Фото: Stefan Romaniw, Посольство України в Австралії /  Embassy of Ukraine in Australia у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-