Відомі українці Австралії розповіли про життя й діяльність діаспори на «зеленому континенті»

Відомі українці Австралії розповіли про життя й діяльність діаспори на «зеленому континенті»

Відео
Укрінформ
Голова Союзу українок Австралії Люба Квасниця, директорка братської школи ім. Св.Андрія в Сіднеї Одарка Брецько та представниця Фундації українознавчих студій Австралії Ярослава Гошовська побували у студії ТРК "Перший Західний" і розповіли про життя й діяльність української діаспори в Австралії. 

Відео розмови "Перший Західний" розмістив на своєму сайті.

Під час розмови говорилося про українське шкільництво на «зеленому континенті», участь у першій міжнародній Асамблеї «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція» у Львові у вересні цього року. Піднімалися питання асиміляції та самоідентифікації українців різних поколінь, передачі української культурної та історичної спадщини новим генераціям діаспорян Австралії, розповідалося про діяльність місцевих українців щодо поширення інформації про Голодомор серед австралійського суспільства тощо.

Про історичні аспекти українства в Австралії, діяльність Союзу українських організацій в Австралії (СУОА), культурне життя тощо розповів співголова СУОА Стефан Романів. Відеозапис із ним було включено до передачі.

Читайте також: Президент Латвії: українські “гостьові робітники” сприяють латвійській економіці

Фото, відео: Перший Західний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-