Президент Латвії: українські “гостьові робітники” сприяють латвійській економіці

Президент Латвії: українські “гостьові робітники” сприяють латвійській економіці

Укрінформ
Президент Латвії Егілс Левітс, характеризуючи латвійсько-українські економічні відносини, серед іншого зазначив, що українські заробітчани сприяють розвитку латвійської економіки.

Про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

“Україна - значущий торговельний партнер для Латвії. І обсяг нашої торгівлі зростає з кожним днем. Інше важливе питання: останніми роками в Латвії присутня значна кількість гостьових українських робітників, що доповнює нашу робочу силу. Це також дуже вагомо, оскільки в нас у цій сфері є свої недоліки. А таким чином вони усуваються, що допомагає нашій економіці”, - сказав Егілс.

Він також вказав на важливість України як торгового партнера і згадав про постійне зростання торгового обороту.

Окремо він підкреслив необхідність “безперервних реформ” в “сучасному динамічному світі”. При цьому, за словами Егілса, “за останні п’ять років темп економічного розвитку Латвії – найвищий у Європі”.

Читайте також: Фільм про українську школу в Мілані представили на семінарі в Італії

Як повідомлялося, загальний обсяг зовнішньоторговельного обігу між Україною та Латвією у 2018 році склав 549,7 млн. дол. Упродовж вказаного періоду показник приросту обсягів двосторонньої торгівлі становить 18,5%. Зазначене свідчить про значне зростання обсягу двосторонньої експортно-імпортної діяльності.

Останніми роками зросла кількість українських заробітчан, які приїжджають на роботу до Латвії. На середину 2019 року тільки офіційно зареєстрованих українців в цій країні понад 8300 осіб.

Інтерв'ю з Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом читайте на сайті Укрінформу.

Фото: president.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-