Організація українок Канади відзначила 85-річчя

Організація українок Канади відзначила 85-річчя

Фото
Укрінформ
Організація українок Канади відзначила днями своє 85-річчя.

Про це йдеться у дописі Надії Яшан, який на своїй сторніці у Facebook розмістила Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО).

«Організація українок Канади у неділю святкувала своє 85-ліття. Багато це чи мало? Для історії країни, чи навіть двох країн, 85 років — це не так вже й багато. Але для історії організації — це ціла епоха. Організація виростила цілу плеяду жінок-берегинь, дала початок заснуванню інших жіночих організацій, які також успішно працюють і по сьогоднішній день», - повідомляється у дописі.

Зазначається, що навіть перші особи Канади надіслали свої вітання Організації українок Канади. Серед них називається прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр провінції Онтаріо Даг Форд.

Нагадується, що Організація українок Канади має довгу, горду і яскраву історію, присвячену збереженню українських традицій в Канаді. «Вона підкреслює роль жінок у нашому суспільстві, зростання української громади в Канаді та продовжує підтримку соціального та економічного розвитку суверенної та демократичної України. Могутність минулого — сила майбутнього!», - йдеться у дописі.

Читайте також: Українська суботня школа в Тунісі розпочала навчання

Як відомо, Організація українок Канади ім. О. Басараб (ОУК) (англ. Ukrainain Women’s Organization of Canada) — культурно-просвітницька жіноча організація в Канаді. Входить до складу Світової федерації організацій жінок України. Одна з найперших, заснованих на теренах Канади.

Організація, серед іншого, підтримує і сприяє розвиткові Української православної церкви Канади. Також багато уваги члени ОУК приділяють виховній роботі з дітьми та молоддю, утримують знаменитий Український музей Канади.

Організація українок Канади імені Ольги Басараб бере активну участь у житті української громади в Канаді, зокрема, у відзначенні і вшануванні жертв Голодомору, у допомозі потребуючим. ОУК здійснює матеріальну допомогу українцям як в Україні так і поза її межами. Організацією було зібрано кошти на видавництво книги Лідії Орел "Земля, обпалена Чорнобилем". Надано фінансову допомогу таким комітетам, як "Діти Чорнобиля", "Надія", Проект "Конвалія", Дитячий Змаговий Гурток "Колос" тощо.

Фото: Nadiya Yashan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-