Концерт творів «батька української музики» Миколи Лисенка пройшов у Будапешті

Концерт творів «батька української музики» Миколи Лисенка пройшов у Будапешті

Фото
Укрінформ
Концерт творів видатного українського композитора, піаніста, педагога, громадського діяча Миколи Лисенка відбувся днями в Будапешті у рамках відзначення 100-річчя створення Надзвичайної дипломатичної місії УНР в Угорщині.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Угорщині.

«Напередодні Міжнародного дня музики у концертному залі музичної школи ім. Єно Адама в Будапешті пройшов концерт, присвячений творчості «батька української музики» Миколи Лисенка, у виконанні української та угорських оперних співаків і музикантів, організований Посольством України в Угорщині разом з Домом Українських Традицій, Товариством української культури Угорщини та Творчим фондом «Прелюдія» у рамках відзначення 100-річчя створення Надзвичайної дипломатичної місії УНР в Угорщині», - йдеться у повідомленні.

На початку заходу до присутніх з вітальним словом звернулася Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп. Посол зазначила, що у січні 1919 року, коли було відкрито Надзвичайну дипломатичну місію (НДМ) УНР в Будапешті, у Києві була створена Українська Республіканська Капела, яка до 1924 року провела понад 600 концертів у 17 країнах світу, популяризуючи Україну і закликаючи через культуру до її підтримки. «І ми сьогодні також хочемо представити нашу державу через твори видатного українського композитора і громадського діяча, справжнього українця - Миколи Лисенка», - сказала Любов Непоп.

Посол зауважила, що Україна розраховує на подальшу підтримку наших західних партнерів, у тому числі Угорщини, щоб подолати російську агресію проти нашої країни, яка триває з 2014 року, відновити свою територіальну цілісність і мир.

Читайте також: У Грузії відсвяткували День Лесі Українки

Після концерту до глядачів звернулася також Голова Товариства української культури Угорщини Ярослава Хортяні.

Завершився захід переглядом фотовиставки архівних матеріалів про діяльність НДМ УНР в Будапешті.

Фото: Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine to Hungary у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-