Павло Гриб зустрінеться з українською громадою у Лісабоні

Павло Гриб зустрінеться з українською громадою у Лісабоні

Укрінформ
Звільнений за обміном з Росією українець Павло Гриб зустрінеться з українською громадою у Лісабоні 5-6 жовтня.

Про це повідомив голова Спілки українців у Портуналіх Павло Садоха у Facebook.

"5-6 жовтня у Лісабоні перебуватиме бранець Москви, звільнений в рамках обміну 7 вересня 2019 року, Павло Гриб. Всі ми знаємо його історію і неодноразово у наших акціях під посольством Росії вимагали його звільнення. За ініціативи Павла буде організована зустріч з громадою, яка відбудеться 5 жовтня у Суботній школі «Дивосвіт», о 10:30 (Est. de Benfica, 535) та 6 жовтня, після Служби Божої в церкві São Jorge de Arroios, о 9:30 (R. Alves Torgo, 1)", - повідомляється у дописі.

Як зазачається, "зараз дуже важливо знати реальний стан московської гібридної агресії, щоб доносити це до світової спільноти".

Читайте також: Зеленський у США запевнив діаспору, що боронитиме Україну - президент УККА

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін в форматі 35 на 35.

На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Олег Сенцов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Кліх, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

21-річного українця Гриба у Росії засудили до 6 років ув'язнення за обвинуваченням у "сприянні терористичній діяльності".

Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця у Білорусь і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі, його звинуватили у “сприянні тероризму” і засудили попри відсутність доказів провини.Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що дійсно запросила хлопця у Білорусь і заявила, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 у Краснодарі, його звинуватили у “сприянні тероризму” і засудили попри відсутність доказів провини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-