У Лісабоні запрошують на відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку

У Лісабоні запрошують на відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку

Укрінформ
Відкриття погруддя українському поету, художнику, громадському та політичному діячу, національному символу України Тарасу Шевченку відбудеться 14 вересня у столиці Португалії.

Про це йдеться в оголошенні, розміщеному на сайті Спілки українців у Португалії.

«14 вересня 2019 року об 11:00 годині на площі Італія у Лісабоні відбудеться довгочікуване відкриття погруддя нашому Великому Кобзареві  – Тарасові Шевченку. Це значна подія для українців у цілому світі! Це внесок і здобуток українців цілого світу!», - зазначається у повідомленні.

Приєднатися до заходу запрошують усіх охочих. «Від імені громадської організації «Montarás», відповідальної за збір коштів та встановлення погруддя, запрошуємо всіх українців та їх щирих друзів на урочисту подію монументального вшанування  генія Шевченка у Португалії», - зазначається в оголошенні.

Читайте також: Українська діаспора подякувала Супрун за роботу

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2019 року муніципалітет Лісабона надав офіційний дозвіл на встановлення погруддя Тараса Шевченка на площі міста. У березні був підписаний договір про виготовлення пам’ятника українському поету Тарасу Шевченку.

У квітні українці у Португалії розпочали збір коштів на погруддя Тарасу Шевченку. Для цього було створено громадську організацію «Montarás» (Associação “Montaras – monumento a Taras Shevchenko”), президентом якої стала Олеся Зарума.

Автором погруддя Шевченка є португальский скульптор Е. Де Карвалью, який став переможцем відкритого конкурсу. 

Дата інавгурації погруддя була узгоджена у липні цього року.

Фото: Укрінформ, spilka.pt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-