Президент СКУМО: молодь діаспори – це лобісти українських інтересів у світі

Президент СКУМО: молодь діаспори – це лобісти українських інтересів у світі

Фото
Укрінформ
Молодь діаспори має чималі знання, багато працює, досягає високих результатів і успішно відстоює українські інтереси у світі.

На цьому наголосив президент Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Дмитро Лєкарцев у вітальному слові під час офіційного відкриття Форуму української молоді діаспори «Хмельниччина 2019», яке відбулося 27 серпня в Хмельницькій обласній філармонії, повідомляється на сайті Хмельницької ОДА.

«Україна може пишатися своєю діаспорою, адже це гідні сини і доньки свого народу. Наша молодь – це лобісти українських інтересів у бізнесі, політиці та культурі, борці з фейками, це молоді науковці на кафедрах в університетах світу від Польщі до Америки. Незважаючи на молодий вік, вони багато знають і багато працюють, досягають шалених результатів», - зазначив Дмитро Лєкарцев.

Президент СКУМО зазначив, що вже восьмий рік поспіль Форум української молоді діаспори мандрує по різних куточках України. Цьогоріч на ці п’ять днів епіцентром, міжнародною столицею української молоді діаспори стала Хмельниччина.

Дмитро Лєкарцев зауважив, що у сучасному світі молодь є великою рушійною силою, яка впливає на всі сектори суспільного життя, світову культуру, і світ поступово підходить до визнання цього факту. За його словами, саме люди віком від 25 до 35 років, згідно статистичних даних, невдовзі становитиме переважну частину населення нашої планети. Це чітко проявляється в значному “змолодшанні” людей, які займають важливі політичні посади в урядах чи парламентах. Саме молоді люди є авторами найуспішніших стартапів, що стали відомими у всьому світі.

“Молодь має енергію, ентузіазм, має вплив. Саме молоді люди готові змінювати світ на краще. Молодь діаспори та України не просто здатна робити справи – вона вже працює. Сьогодні ми говоримо про те, як далі будувати співпрацю в політиці, бізнесі, інформаційному просторі, соціальних проектах, а головне – ми маємо визначити, як молодь діаспори може допомогти Україні, і як сама Україна може допомогти їй це зробити», – сказав Дмитро Лєкарцев.

Він назвав Форум простором для діалогу, де народжуються нові партнерства та нові проекти, які завдяки молодості, інноваційності та енергії молоді зіграють значну роль у побудові нового іміджу України та просування її інтересів у світі.

У свою чергу, т.в.о. заступника голови адміністрації Володимир Кальніченко зазначив, що Форум - це гарна можливість обмінятись досвідом, почути один одного, зав’язати нові контакти, презентувати Хмельниччину та Україну світові, а українцям за кордонами побачити, що реально відбувається в Україні, чим живе українська держава і розказати про це «із перших вуст». Чиновник висловив сподівання, що встановлення нових партнерських контактів та налагодження взаємовигідного співробітництва буде гарним продовженням форуму.

Окрім можливості поспілкуватися із представниками влади області й міста, бізнесу Хмельниччини, гості з-за кордону отримали чудову нагоду ознайомитися і з мистецьким доробком наших земляків – артистів обласної філармонії, які неодноразово демонстрували музичні та співочі таланти подільської землі в кращих концертних залах України і Європи.

Зазначається, що у середу, 28 серпня, планується підписання меморандуму про співпрацю між владою, СКУМО та зарубіжними і українськими громадськими організаціями. А 29 серпня відбудеться підсумкова пресконференція.

Як повідомлялося раніше, Форум української молоді діаспори «Хмельницький 2019» проходить 24-29 серпня за участі представників діаспори з 20 країн світу, зокрема, зі  Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Японії, Бельгії, Польщі, Іспанії, Молдови, Грузії, Латвії, Чехії, Угорщини, Ізраїлю, Словаччини, Сербії, Казахстану, Білорусі, Аргентини, Румунії.

Метою заходу є популяризація України в світі та об’єднання учасників навколо ідеї консолідації світового українства.

Читайте також: На Тернопільщині українська молодь з діаспори подорожувала Дністром

Програмою Форуму передбачено проведення панельних дискусій, обговорень та роботи у групах з метою обміну досвідом та кращими практиками. Окрім цього, заплановано проведення зустрічей учасників заходу з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування.

Форум організовано за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Хмельницької обласної державної адміністрації, Хмельницької міської ради. Співорганізаторами форуму є Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО), Міжнародне об’єднання жінок-українок «МОЖУ» тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-