В Єгипті провели флешмоб у рамках акції «Об’єднані прапором - #LIBERATECRIMEA»

В Єгипті провели флешмоб у рамках акції «Об’єднані прапором - #LIBERATECRIMEA»

Фото
Укрінформ
Міжнародна акція "Об'єднані прапором - #LiberateCrimea" відбулася днями в Єгипті.

Про це повідомляється на сайті Кримськотатарського ресурсного центру.

«У суботу, 1 червня, у Хургаді (Єгипет) відбувся флешмоб у рамках акції «Об’єднані прапором - #LIBERATECRIMEA», на якому активісти міжнародного руху #LIBERATECRIMEA розгорнули і підписали кримськотатарський прапор, який упродовж 9 місяців подорожує по світу і 26 червня, на день кримськотатарського прапора, повернеться до Києва», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники заходу висловили солідарність і підтримку кримськотатарському народу, а також захопленим українським військовополоненим морякам, паралельно розгорнувши Військово-морський прапор України.

Як повідомлялося, #LIBERATECRIMEA – це міжнародний рух за деокупацію Крима і солідарність з кримськотатарським народом. У жовтні 2018 року активісти руху запустили акцію «Об’єднані прапором - #LIBERATECRIMEA», у рамках якої національний прапор кримськотатарського народу подорожує світом упродовж 9 місяців і 26 червня 2019 року, в День кримськотатарського прапора, повернеться до Києва.

Прапор вже побував у 23-х країнах світу: Австралії, США, Канаді, Малайзії, Ірландії, Великій Британії, Франції, Чехії, Німеччині, Португалії, Люксембурзі, Іспанії, Словаччині, Польщі, Швеції, Фінляндії, Естонії тощо. Загалом прапор відвідає 27 країн світу.

Разом з прапором кримськотатарського народу мандрує і прапор Військово-морських сил України, як символ підтримки ув’язнених в Росії українських моряків.

Урочисте завершення акції відбудеться 26 червня 2019 року в Києві.

Фото: ctrcenter.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-