Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Український фестиваль у Нью-Йорку привітав понад 10 тисяч гостей

Український фестиваль у Нью-Йорку привітав понад 10 тисяч гостей

Фото, відео
Укрінформ
17-19 травня у Нью-Йорку відбувся 43-й український фестиваль, участь у якому взяли щонайменше 10 тисяч відвідувачів та понад 500 виконавців.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

“Наша громада у Нью-Йорку прагне зберегти все українське. Пісню, танці, і найважливіше - нашу мову. Ми хочемо захистити все наше”, - розповів голова комітету Українського фестивалю, директор академії Св. Юра Андрій Стасів.

Він додав, що фестиваль щороку відвідують від 5 до 10 тисяч гостей. Цьогоріч пощастило з погодою, тому за його оцінками, за три дні участь в українських святкуваннях взяли щонайменше 10 тисяч людей. А на святковій сцені виступили понад 500 артистів.

У неділю на фестивалі виступали ансамблі “Юність” хореографа Григорія Момота та “Сизокрилі” під керівництвом Орланда Пагана. Вздовж 7-ї вулиці розташувалися намети з українським вбранням, сувенірами, презентаційні стенди Українського музею, хору “Думка”, організації “Пласт”, Спортового клубу Нью-Йорка, федеральної кредитової спілки “Самопоміч”, Спілки українських жінок Америки, магазину вишиванок “Арка” та багатьох інших.

Український фестиваль у Нью-Йорку / Фото: Георгій Тихий, Укрінформ

На стенді української волонтерської організації Razom for Ukraine відвідувачам пропонували у формі гри перевірити свою здатність відрізняти фейкові новини від справжніх. Увагу американців тут звертали на те, що Україна стоїть на передовій боротьби з дезінформацією.

В окремому секторі гостей фестивалю частували смачними українськими стравами.

Читайте також: У Нью-Йорку розпочинається український фестиваль

Перший Український фестиваль у Нью-Йорку відбувся ще 1976 року, і відтоді святкування у районі East Village проходять щороку (задля цього спеціально закривають частину 7-ї східної вулиці Мангеттена). Організатором свята виступає Українська греко-католицька церква св. Юра.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-