У Кишиневі пройшов Марш вишиванок

У Кишиневі пройшов Марш вишиванок

Фото
Укрінформ
Українці з різних районів Молдови взяли участь у заході, присвяченому Всесвітньому Дню вишиванки, який відбувся у центрі столиці Кишинева, на площі Великого Національного зібрання.

Ініціаторами проведення Маршу вишиванок у Кишиневі виступили Жіноча громада українок Молдови спільно з Асоціацією української молоді Молдови «Злагода», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Для українців Молдови це - особливе свято. Ми зберігаємо і намагаємося передавати дітям та онукам наші українські традиції, обряди і культурну спадщину. Вишиванка сьогодні - це символ нашої єдності і зв'язку з нашою історичною Батьківщиною Україною», - зазначила голова Жіночої громади Валентина Морару.

Марш вишиванок у Молдові / Фото: Посольство України у Молдові

Від імені Посольства України у Молдові присутніх привітав консул Михайло Харишин.

У заході взяли участь депутат парламенту РМ Володимир Вітюк, голова Агентства міжетнічніх відносин Олег Бабенко, віце-голова Української громади Молдови Віталій Мруг, голова Асоціації української молоді «Злагода» Дмитро Лекарцев, українські дипломати, керівники та активісти українських громад Молдови, учні шкіл, діячі мистецтва, ЗМІ.

Читайте також: У Харкові Парад вишиванок зібрав дві тисячі людей

Учасники акції пройшли центром міста, провели флешмоб і випустили повітряні кулі на знак миру і єдності через різноманітність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-