У Харкові Парад вишиванок зібрав дві тисячі людей

У Харкові Парад вишиванок зібрав дві тисячі людей

Фото
Укрінформ
Дві тисячі харків'ян пройшли у вишиванках головною Сумською вулицею з площі Конституції до площі Свободи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Хода, для участі в якій люди одягли традиційне українське вбрання, стартувала о 16 годині від площі Конституції, щоб приєднатися до Всеукраїнської акції "Парад вишиванок".

У Харкові відбувся парад вишиванок та святковий концерт / Фото: В’ячеслав Модієвський, Укрінформ

Учасники ходи несли квіти, прапори України та червоно-чорні прапори, плакати з символікою громадських організацій, у тому числі об'єднань волонтерів та учасників АТО. З піснями хода дійшла до театру опери та балету імені Лисенка.

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев зазначив, обласна адміністрація радо підтримує ініціативу громадськості щодо проведення цього свята.

"Зранку в мене був гарний настрій, коли я побачив, скільки на вулицях харків’ян у вишиванках. Нарешті ми масово стали шанувати свої традиції, зокрема вишиванку - наш символ, наш оберіг, з яким ми йдемо вперед", - наголосив він.

Біля намету "Все для перемоги" парад знов зупинився для підтримки активістів, які чергують тут цілодобово, захищаючи не тільки намет, а, як вони кажуть, й свободу слова та право громади на ініціативу. До речі, біля головного намету сьогодні з'явився намет Харківської обласної громадської організації "Спілка ветеранів АТО". Зараз біля наметів діє вільний мікрофон, люди у вишиванках співають, читають вірші.

Громадський порядок під час параду охороняють понад 300 поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня погоджувальна комісія Харківської міськради запропонувала перенести проведення масового заходу з використанням намету з площі Свободи на площу Захисників України., однак активісти, які охороняють намет "Все для перемоги", відмовились від пропозиції.

Читайте також: Запоріжці взяли участь у ювілейному Марші вишиванок

12 травня на площі Свободи у центрі міста зібралися півтисячі людей на захист намету "Все для перемоги!", вимагаючи від міської влади захисту цього символічного агітаційного стенда, який вже 5 років розповідає містянам про події на сході України.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у Facebook, що готовий задовольнити петиції харків'ян щодо знесення намету на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-