Українська діаспора закликає світ заборонити радянські символи

Українська діаспора закликає світ заборонити радянські символи

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто засудити злочини радянського режиму та заборонити розміщення його символіки.

Таку думку висловив президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“СКУ закликає міжнародну спільноту засудити злочини радянського тоталітарного режиму та гібридну війну Путіна проти України й її народу. Слід заборонити розміщення в публічних місцях та на спорудах таких символів, як радянський серп і молот та георгіївська стрічка, що уособлюють ненависть й терор”, - сказав Ґрод.

Він додав, що “антиукраїнське насильство і злочини на ґрунті ненависті, які явно організовані за участі дипломатичної і державної підтримки Росії, й кількість яких зростає, мусять бути зупинені урядами в усьому світі”.

“Ми закликаємо міжнародну спільноту, уряди і правоохоронні органи вжити активних заходів для запобігання подальшим антиукраїнським злочинам на ґрунті ненависті у всьому світі”, - прокоментував президент СКУ напад учасників акції “Безсмертний полк” на членів української громади Португалії.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю 5 травня учасники акції «Безсмертний полк» у Лісабоні напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору. Українські активісти написали у поліцію заяви про вчинення нападу.

Напередодні проведення 5 травня 2019 року в м.Лісабон ходи «Безсмертний полк» Посольство України звернулося до португальських офіційних установ, за підтримки яких проводитиметься ця акція, з проханням уникнути повторення минулорічної ситуації, коли була використана заборонена в Україні символіка терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-