У Віденському Концертхаусі з успіхом пройшов український концерт

У Віденському Концертхаусі з успіхом пройшов український концерт

Фото, відео
Укрінформ
У легендарному Віденському Концертхаусі, де 100 років тому виступала Українська республіканська капела, з успіхом пройшов український концерт.

Захід відбувся у вівторок увечері в рамках відзначення Двостороннього року культури Україна-Австрії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Дуже тішить, що наш фестиваль UStream, "хайлайтом" якого і став сьогоднішній святковий концерт, з кожним роком виходить на все вищий рівень. Свідченням того є, в тому числі, те, що ми отримали грант від мерії Відня, генеральним спонсором виступає австрійський бізнес, і врешті-решт - визнання Української держави, адже нас підтримав в цьому році і новостворений Український інститут", - заявила організатор UStream Олександра Саєнко.

Український концерт у Віденському Концертхаусі / Фото: Короткий Василь, Укрінформ

Під час святкового вечора під назвою "Від традиції до модернізму. Музика з України і всього світу" пролунали твори європейських та українських композиторів, що, за задумкою організаторів, має підкреслити включеність української музичної культури в загальноєвропейську культуру.

Зокрема, поціновувачі високого змогли насолодитися музикою засновника українського музичного модернізму Бориса Лятошинського, прем’єрним виконанням циклу романсів, написаних спеціально для концерту композитором Мирославом Скориком.

"Мій твір, який називається "До музи ", написаний на слова львівського поета Богдана-Ігоря Антонича, який жив у 20-30 роки і був, як кажуть, декадентом, такого експресіоністського плану. За радянських часів його забороняли. У своїх чотирьох невеликих віршах він говорить про музу, про своє натхнення, яке часом появляється, часом зникає, і як складно з цим жити. Сьогоднішнє виконання цього циклу романсів мені дуже сподобалося", - зазначив М.Скорик.

Виконували твори на сцені відомі українські виконавці, які прибули на концерт з 4 країн світу: оперна співачка Тетяна Мельниченко, піаніст Роман Лопатинський, скрипаль Михайло Захаров, віолончеліст Олексій Шадрін. 

Фото та відео Василя Короткого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-