У Мінську пройде молебень-реквієм до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи

У Мінську пройде молебень-реквієм до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Укрінформ
Посольство України в Білорусі запрошує усіх небайдужих взяти участь у молебні-реквіємі з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Про це йдеться на сторінці дипустанови у Facebook.

 «23 квітня о 17.00 з нагоди 33-ої річниці Чорнобильської катастрофи у Мінську в Костелі святих Симона та Олени (Червоний Костел) відбудеться організований Посольством України молебень-реквієм пам'яті загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Чорнобильська катастрофа — техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території тодішньої УРСР, в ніч на 26 квітня 1986 року.

Руйнування мало вибуховий характер, реактор було повністю зруйновано і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Відбувся викид потужністю в 300 Хіросім.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб були евакуйовані із зон забруднення.

Фото: з фондів Укрінформу та сторінки Посольства Уркаїни у Білорусі у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-