Європейські депутати вдягнули вишиванки на знак підтримки України

Європейські депутати вдягнули вишиванки на знак підтримки України

Відео
Укрінформ
Євродепутат від Португалії Жузе Інасіу Фаріа (José Inácio Faria) вдягнув вишивану сорочку на знак підтримки України у рамках всесвітньої акції "День вишиванки - день солідарності з Україною".

Про це повідомляєтся на сторінці ініціатора акції, ГО «Всесвітній день вишиванки», у Facebook.

«Привіт, мене звати Жузе Інасіу Фаріа. Я – португалець, євродепутат. Підтримую Україну в усіх моментах її сучасної історії. Я одягнув цю вишиванку тому, що вірю в Україну та вірю в територіальну цілісність України. Мені подобаються українські традиції та культура. Я – українець», - сказав євродептутат.

Вишивану сорочку вдягнув також депутат німецького Бундестагу Омід Нуріпур.

«Я вдягнув сьогодні вишиванку з трьох причин. По-перше, аби тим самим визнати, що Україна є самостійною державою з видатною власною чудовою історією і високою культурою. По-друге, аби висловити солідарність країні, яка сьогодні перебуває під тиском і після Революції Гідності була втягнена в російську агресію, але, тим не менш, досягла значного прогресу за останні п’ять років, здійснила чимало реформ, серед іншого, завдяки активному громадянському суспільству, яке просуває країну вперед попри існуючі труднощі. По-третє, тому що вона просто красива. Тому що це – чудовий предмет одягу, який я із задоволенням ношу», - розповів депутат.

Зазначається, що "День вишиванки - день солідарності з Україною" - всесвітня акція, яку цього року започатковує ГО "Всесвітній день вишиванки" спільно з українськими посольствами та об'єднаннями українців закордоном.

У рамках акції відомі та впливові іноземці одягають українські вишиті сорочки як вияв солідарності з Україною. 

«Наша спільна мета та завдання: підтримка рівня світової уваги до потреби спільного протистояння російській агреcії,  пропагуваня української культуру закордоном, підвищення позитивного іміджу України у світі, привернення уваги українців до того, наскільки високо світова спільнота оцінює наші історичні надбання», - йдется у дописі.

Всесвітній день вишиванки цього року відзначають 16 травня.

Читайте також: У Грузії відбувся конкурс декламаторів поезії Шевченка

У ГО «Всесвітній день вишиванки» подякували за співпрацю Посольству України в Португалії та ТМ «Фолк Мода».

Відео: «Всесвітній день вишиванки» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-