Фріланд обіцяє захищати права української громади Канади

Фріланд обіцяє захищати права української громади Канади

Укрінформ
Представники усіх національних громад Канади, у тому числі української, можуть бути впевнені у захисті урядом їх прав.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дуже важливо, аби канадці українського, китайського, уйгурського чи будь-якого іншого походження почували повну свободу в організації протестів та висловленні власних поглядів, як це відбувається в Канаді. Вони мають почуватися під повним захистом держави”, - сказала Фріланд.

Вона додала, що канадський уряд з особливою увагою ставиться до “особливої вразливості діаспор у Канаді до іноземного ворожого втручання”. “Йдеться про дуже важливу й дуже особливу вразливість, яка стосується багатьох етнічних громад у нашій дуже різноманітній державі”, - зазначила міністр.

Читайте також: Російська пропаганда загрожує виборам у Канаді - українська діаспора

Фріланд наголосила, що “уряд Канади дуже серйозно ставиться до права усіх громадян збирати мітинги та висловлювати власні погляди”.

Нагадаємо, коли у 2016 році міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав українську діаспору Канади “знавіснілою”, звинувативши канадський уряд у тому, що він сліпо йде у неї на поводу, офіційна Оттава миттєво виступила на підтримку своїх громадян українського походження й засудила слова головного дипломата РФ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-