Не стало голови Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка

Не стало голови Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 30 березня, відійшов у засвіти голова Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко.

Про це повідомила Посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці у Facebook.

«Дорогі друзі. Сьогодні помер наш добрий Друг, справжній Українець, який надзвичайно багато зробив для збереження української громади в Угорщині і для підтримки України, голова Державного самоврядування українців Угорщини Юрій КРАВЧЕНКО», - написала Посол.

Вона згадала, що він був «завжди усміхнений, відкритий і позитивний, з неймовірною кількістю ідей і планів, завжди готовий підставити плече і допомогти».

«Таким ми його запам'ятаємо. Таким він буде жити й далі в наших серцях. Царство небесне. Нехай земля тобі буде пухом, Друже. Вічна пам'ять!», - зазначила Любов Непоп.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив співчуття рідним Юрія Кравченка. «Велика втрата. Щирі співчуття рідним, близьким, усім українцям Угорщини. Вічна пам'ять! Isten nyugosztalja!», - написав керівник МЗС у Facebook. У Twitter Клімкін з цього приводу написав: «Раптово пішов з життя голова української громади Угорщини Юрій Кравченко. Це велика втрата для всього українства. Сумуємо і молимося з родиною і усією громадою. Вічна пам'ять!» – йдеться у повідомленні.

У Державному Самоврядуванні Українців Угорщини сумують з приводу  смерті Юрія Кравченка. «З великим сумом повідомляємо, що 30 березня 2019 р. відійшов у Вічність президент Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко.Неможливо передати біль втрати… Він був людиною з великої букви. Його щирість, людяність, повага до людей і бажання всім допомогти назавжди залишаться в нашій пам’яті. А ще – почуття справедливості, порядність і товариськість. Завжди усміхнений, привітний, відкритий, охочий до спілкування…Справжній патріот України. Вічна йому пам’ять і Царство небесне!», - йдеться у повідомленні у Facebook.

Співчуття рідним Юрія Кравченка висловило також Столичне українське самоврядування (Budapesti Ukránok). «Сьогодні на 57-му році житті відійшов у вічність президент Державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко. В нашій пам'яті пан Юрій назавжди залишиться людиною відвертою, людяною, патріотом України. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким і розділяємо з ними біль втрати. Вічна йому пам'ять та упокій душі», - йдеться у повідомленні у Facebook.

Фото: mukachevo.net, сторінка Nepop Liuba у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-