Українські воїни освятили у Вільнюсі хрест подяки для литовської Гори хрестів

Українські воїни освятили у Вільнюсі хрест подяки для литовської Гори хрестів

Фото
Укрінформ
До храму Пресвятої Трійці у Вільнюсі завітали українські воїни, які проходять реабілітацію у Військовому реабілітаційному центрі в місті Друскінінкай.

Після екскурсії храмом вони освятили хрест, який буде урочисто встановлено на Горі Хрестів у Литві, повідомили Укрінформу у Василіанському монастирі Св. Іосафата у Вільнюсі, до якого входить церква Пресвятої Тройці.

Після короткої екскурсії храмом, яку провів для українських воїнів настоятель храму та монастиря о. Вінкентій Пелих (Чин Святого Василія Великого) відбулося посвячення хреста, який буде встановлено на горі хрестів у Литві.

Нагадаємо, встановлення першого хреста воїнами з України на Горі Хрестів в Литві відбулося 19 квітня 2017 року. Відтоді започаткувалася чудова традиція, коли українські військові після завершення реабілітації в знак подяки литовському народові за підтримку встановлюють хрест на Горі Хрестів, який прикрашений литовськими та українськими прапорами та стрічками. 

Таким чином, Гора Хрестів тепер стала ще одним історичним місцем, яке міцно пов’язує український та литовський народи. 

Гора Хрестів — християнська святиня в Литві, місце паломництва. Розташована неподалік дороги Вільнюс-Рига. Є пагорбом, на якому встановлено безліч хрестів, загальна кількість яких складає щонайменше п'ятдесят тисяч.

Точний час виникнення традиції встановлювати хрести на цьому пагорбі наразі невідомий. 7 вересня 1993 року під час візиту до Литви одне розп'яття на Горі Хрестів було встановлене Папою Римським Іоанном Павлом II. Це зробило святиню широко відомою в усьому католицькому світі.

Загалом протягом 2014-2019 рp. лікування та реабілітацію у медичних закладах Литви пройшли 239 українських військовослужбовців.

Фото: Рамунас Шерпатаускас

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-