У Вроцлаві призначили Уповноважену мера міста зі справ мешканців українського походження

У Вроцлаві призначили Уповноважену мера міста зі справ мешканців українського походження

Фото
Укрінформ
Українка Ольга Хребор стала Уповноваженою мера міста зі справ мешканців українського походження.

Про це повідомляє портал «Наш Вибір».

«27 березня в Центрі Української культури та розвитку у Вроцлаві тривав організований Фундацією “Україна” форум “ForUM for Unity of Migrants”. Під час заходу мер міста Яцек Сутрик оголосив присутнім про нове призначення: відтепер у Вроцлаві є уповноважена мера міста зі справ мешканців українського походження — Ольга Хребор», - йдеться у повідомленні.

Мер Вроцлава порадив звертатися до новопризначеної Уповноваженої у кожній справі, яка вимагатиме втручання, ділитися ідеями, зауваженнями та поглядами на тему міста. «Ваша думка є важливою, Ви є важливими і Ваше залучення у життя міста є дуже важливим,” – зазначив Яцек Сутрик.

У свою чергу, Ольга Хребор зазначила: “Я — українка із Вроцлава. Справи української спільноти, що живе у Вроцлаві, стосуються мене безпосередньо. Я рада, що моє місто бачить культурний та економічний потенціал, який є в українській меншині та українських мігрантах»..

Як  зазначаєтьсяна сайті міста, українська громада у Вроцлаві — це не тільки мігранти з України, але й українська меншина, яка в Вроцлаві існує з 1950-х років. Обов’язки уповноваженої включають допомогу для обох груп.

Повідомляється, що Ольга Хребор є головою фонду “Калейдоскоп культур”. Близько двадцяти років займається допомогою національним та етнічним меншинам та іноземцям. Близько п’ятнадцяти років професійно пов’язана із громадським сектором та інституціями культури (зокрема, Фонд Krzyżowa dla Porozumienia Europejskiego, Фонд міжнародної освіти, Об’єднання українців у Польщі, Oб’єднання караїмів у Польщі, Центр культури AGORA, Фонд TransKultura, Бібліотечно-культурни центр FAMA), у 2008-2012 роках викладала у Вроцлавському університеті на кафедрі україністики.

Як пише тижневик Наше слово, Ольга Хребор відома багатьом як ініціаторка проектів, метою яких є популяризація української культури, та організаторка акції допомоги для потребуючих в Україні.

Вона була координаторкою проекту «Львівський місяць» з презентації української сучасної культури в Європі, організованого 2016 р. у рамках «Європейської столиці культури».

Українка є організаторкою збірки допомоги вдовам, чоловіки яких загинули в АТО. В 2017 році збирали шкільне обладнання для дітей, а в цьому – 250 святкових подарунків. Ольга Хребор  також доклала зусиль до появи у місті українськомовної газети «Привіт» (спеціальний додаток до «Газети виборчої» для українців у Вроцлаві), яка з’явилась у жовтні минулого року тиражем 20 тис. примірників. Основне завдання безкоштовного видання – стати інформаційним майданчиком для українців, які живуть у місті.

Фонд «Калейдоскоп культур», головою якого є українка, випустив «Багатокультурний календар 2018», що показує різні національності, які проживають у місті. Розповсюджуючи календар, фонд збирав кошти на свій  проект психологічної допомоги жертвам війни в Україні. Він був реалізований з українськими партнерами, психологами та психотерапевтами.

У питаннях, які стосуватимуться справ мешканців українського походження, Ольга Хребор буде приймати на pl. Dominikańskim 6 (50-159 Вроцлав). Телефон: +48 537 674 164, електронна пошта: pelnomocnikua@um.wroc.pl

Фото: UM Wrocław, Наш вибір

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-