В ОАЕ запрошують на щорічні Шевченківські читання

В ОАЕ запрошують на щорічні Шевченківські читання

Анонс
Укрінформ
Щорічні громадські Шевченківські читання з нагоди 205-річчя від дня народження великого Кобзаря учетверте відбудуться у Дубаї 9 березня.

Про це Укрінформу повідомив організатор заходу, активіст української громади в ОАЕ Олег Копач.

«Ми проводимо Шевченківські читання з метою вшанування пам’яті геніального поета, а також для єднання українців, які проживають поза межами України. Це наш вияв поваги й любові до Кобзаревого слова, до нашої Батьківщини. Минулого року, наприклад, у нас зібралося близько 90 учасників», - розповів Олег Копач.

Активну участь у попередніх читаннях брали, зокрема, учні української школи в Дубаї та творчий колектив «Червона Калина».  «Дуже приємно було, що з віршами Шевченка виступило багато дітей з Української школи «Софія» (м.Дубай). Також у нас лунають пісні, танцювальні номери показують артисти ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ "Червона Калина", - зазначив Олег Копач.

Він зауважив, що Шевченківські читання завжди відвідує Надзвичайний і Повноважний посол України в ОАЕ Юрій Полурез та інші українські дипломати. Разом з тим, формат заходу є дуже неформальним, кожен присутній може вийти на сцену і прочитати свій улюблений вірш Шевченка.

Шевченківські читання організовуються в Дубаї щорічно в день народження Кобзаря. Цього разу вони відбудуться 9 березня з 18:00 до 20:00 в Millenium Plaza Hotel (м.Дубай). 

Фото: сторінка Української школи в ОАЕ / Ukrainian School in the UAE у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-