Українська діаспора прийшла на Марш Нємцова в Москві

Українська діаспора прийшла на Марш Нємцова в Москві

Фото
Укрінформ
У Марші пам’яті Бориса Нємцова, що проходив у неділю в Москві, взяли участь представники української діаспори, які йшли окремою колоною під синьо-жовтими прапорами.

Про це розповів Укрінформу український активіст із Москви Валерій Семененко.

“У неділю в Москві пройшла хода пам’яті Бориса Нємцова, навколо якої об’єдналися російські опозиційні партії та рухи. Для російських, московських українців та друзів України хода була можливістю виявити підтримку Україні в її боротьбі за незалежність, за право самим вирішувати долю своєї держави, а також показати, що Україна має друзів у Москві, Росії», - сказав Семененко.

За його словами, на марші лунали заклики “Свободу українським морякам!”, “Свободу Олегу Сенцову!”, “Свободу кримським татарам!”, “Слава Україні!”, а також слова гімну України та антивоєнні гасла.

Семененко також уточнив, що деякі учасники маршу підходили сфотографуватися з українськими прапорами (аби потім поділитися знімками з друзями в Росії або надіслати друзям в Україну), говорили слова «ми з вами», «ми за вас».

Читайте також: Багатотисячний марш Нємцова у Москві вимагає свободи політв`язням

Як повідомлялося, у Москві і Санкт-Петербурзі пройшли марші пам'яті Бориса Нємцова, на яких лунало гасло "Герої не вмирають". Мітинги, пікети, марші проходили і в інших містах РФ.

Бориса Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року в центрі Москви. За словами його рідних, слідство нічого не робить, щоб знайти організаторів і замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-