Літературний вечір до дня народження Лесі Українки відбувся у Кишиневі

Літературний вечір до дня народження Лесі Українки відбувся у Кишиневі

Фото
Укрінформ
Літературний вечір «Наша мова колискова» до Міжнародного дня рідної мови і 148-ї річниці з дня народження української письменниці Лесі Українки пройшов у Кишиневі.

Про це повідомляє Посольство України у Молдові на своїй сторінці у Facebook.

«В українській бібліотеці ім. Лесі Українки у м.Кишинів відбувся літературний вечір «Наша мова колискова», присвячений Міжнародному Дню рідної мови та дню народження Лесі Українки. Цій події була присвячена художня виставка українських майстрів Фонду «Відродження», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на зібранні 20 лютого виступили представники української громади Молдови, Посольства України та української греко-католицької громади, декламувалися власні твори українською мовою.

Окремий виступ дипломата Посольства був присвячений 5-м роковинам масових розстрілів на , початку російської збройної агресії проти України та тимчасової окупації Криму. Привернено увагу до необхідності деокупації Кримського півострова та пов’язаних з цим проблем, зокрема, системних порушень окупаційною владою прав людини в Криму та мілітаризації півострова. Бібліотеці передано інформаційні матеріали щодо окупації Криму. 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні.

Фото: сторінка Посольства України у Молдові у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-