У Лісабоні з’явиться пам’ятник Тарасу Шевченку

У Лісабоні з’явиться пам’ятник Тарасу Шевченку

Фото
Укрінформ
Муніціпалітет Лісабона надав офіційний дозвіл на встановлення погруддя Тараса Шевченка на площі міста.

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії та член Ініціативної групи зі встановлення пам’ятника Т.Г.Шевченку в Лісабоні Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні українці! Після довгих юридичних процедур та завдячуючи наполегливості Посла України Інни Огнівець нам вдалося отримати офіційний дозвіл муніципалітету Лісабона для встановлення погруддя Т.Г. Шевченка на площі Італії у Лісабоні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для збору коштів та проведення відповідних робіт буде засновано громадську організацію. Зустріч з цього приводу відбудеться  16 лютого, запрошуються усі охочі. «У суботу, 16 лютого 2019 року, о 18:00 годині, запрошуємо всіх, хто хоче долучитися до великої справи увіковічення Кобзаря у Португалії, до УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці у Лісабоні (Rua Quirino de Fonseca 2, неподалік метро Arroios), для того, щоб взяти участь у заснуванні громадської організації (юридичної особи), що буде відповідати за збір коштів та проведення відповідних робіт», - йдеться у повідомленні.

Внесок португальських українців у справу встановлення погруддя Шевченка у Лісабоні відзначила Посол України у Португалії Інна Огнівець у листі Павлу Садосі. «Користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність Вам за участь та внесок у вирішенні цього надзвичайно важливого питання», - йдеться у листі, розміщеному на сторінці Павла Садохи.

Посол висловила переконання, що «спорудження пам’ятника Т.Г.Шевченку об’єднає українську громаду у Португалії і засвідчить високий патріотичний дух українців, які, незважаючи на те, що проживають далеко за межами Батьківщини, гідно представляють українську культуру у Португалії».

Автором погруддя Шевченка є португальский скульптор Е. Де Карвалью, який став переможцем відкритого конкурсу. Інна Огнівець у листі повідомила про ухвалення муніципалітетом Лісабона рішення про схвалення проекту пам’ятника Т.Г.Шевченку зазначеного скульптора.

У коментарях до повідомлення Павла Садохи про дозвіл на встановлення памятника Шевченку українців у Португалії вітають із цім досягненням. Крім того, учасники ініціативи зі встановлення пам’ятника Івану Франку в Мадриді  Monumento a Iván Frankó en Madrid висловили бажання долучитися в мабутньому до збору коштів на пам’ятник Шевченку, «щоб таким чином проявити солідарність зі спільною справою - появою українських мотивів матеріальної культурної спадщини на Піренеях!».

Фото: сторінка Павла Садохи у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-