Світовий Конґрес Українців оприлюднив гасло і пам’ятні річниці на 2019 рік

Світовий Конґрес Українців оприлюднив гасло і пам’ятні річниці на 2019 рік

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) визначив гасло на 2019 рік та закликав діаспору відзначити низку пам’ятних річниць і провести ряд пам’ятних заходів.

Про це йдеться на сайті СКУ.

«СКУ закликає українську діаспору діяти в 2019 р. під гаслом: “Наша сила – у єдності всього українського народу та в соборності українських земель!”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що СКУ звернувся до української діаспори із закликом провести в 2019 році святкові відзначення з нагоди Об’єднання Православної Церкви України та надання їй Томосу про автокефалію; 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки; 80-річчя проголошення державної самостійності Карпатської України та 30-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви в Україні.

Також СКУ закликає провести низку пам’ятних заходів з метою «привернути увагу до трагічних сторінок історії України». Це, зокрема, заходи до  5-ої річниці розстрілу Небесної Сотні; 5-ої річниці нелегальної окупації Російською Федерацією Криму і Донбасу; 5-ої річниці збройної агресії Російської Федерації проти України; 75-ліття початку переселення й депортації українців з Лемківщини, Холмщини, Надсяння та Підляшшя та 75-річчя депортації кримських татар та інших народів Криму.

Світовий Конґрес Українців також закликав українську діаспору діяти в 2018-2022 рр. під гаслом: “Де б ми не жили, гордімося, що ми є українцями!”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-