У Греції відбувся урочистий вечір до 100-річчя Соборності України

У Греції відбувся урочистий вечір до 100-річчя Соборності України

Фото
Укрінформ
Урочистий тематичний вечір з нагоди відзначення 100-річчя Соборності України відбувся у Греції, завершивши програму заходів до цієї визначної дати.

Про це повідомляє прес-служба Посольств України в Греції.

«10 лютого урочистим тематичним вечором у Культурному Центрі Посольства України в Грецькій Республіці під назвою "100 років Соборності України" завершилася  низка заходів з відзначення цієї знаменної дати у Греції», - йдеться у повідомленні.

Захід відбувся за участі представників усіх українських об’єднань Греції, грецької громадськості, Греко-Української Палати, лідерів та представників інших національних меншин Греції, релігійної громади, журналістів, учнів українських шкіл.

Зазначається, що програма урочистого вечора, організованого за ініціативи Асоціації українців Греції "Український журавлиний край" на чолі з головою Катериною Кучірко, розпочалася з традиційної для місцевих українців церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Про історичний спадок і відповідальність вже нинішнього покоління за державу, яку творимо і чию долю вирішувати нам скоро на виборах, зазначив у своєму виступі перед учасниками зібрання Посол України Сергій Шутенко.

Святкову концертну програму продемонстрували творчі колективи громадських об’єднань "Берегиня", "Український Журавлиний край", “Трембіта”, Клуб українських жінок Греції.

У рамках заходу відбулася презентація виставки "Загартовані безсмертям", присвяченої роковинам створення армії УНР. Виставку підготували українці Центру підтримки і розвитку культурної спадщини "Трембіта" в Греції, головою якої є Алла Лобач, у взаємодії з Державною архівної службою України (Центральним державним архівом зарубіжної україніки). У рамках заходу присутні також заслухали доповіді й виступи з цієї тематики.

Як повідомляється на сторінці Центр підтримки і розвитку культурної спадщини "Трембіта" у Facebook, виставка "Загартовані безсмертям" працюватиме до кінця лютого. У «Трембіті» подякували усіи, хто відгукнувся і допоміг  в організації заходу.

Фото: сторінки Української суботньої школи при культурно-освітньому центрі "Берегиня", «Center for Support and Development of Cultural Heritage "trembita"» у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-