У Києві презентували фільм про видатного діяча діаспори Ольгерда Бочковського

У Києві презентували фільм про видатного діяча діаспори Ольгерда Бочковського

Фото
Укрінформ
У Києві днями відбулася презентація фільму про Ольгерда Бочковського, видатного соціолога, політолога та активного діяча української діаспори.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Ми відкриваємо  ім‘я одного з найбільш яскравих інтелектуалів української суспільної думки повоєнних часів. Українці, розсіяні по світу між першою та другою світовими війнами, вже тоді боролися за незалежність України. І завдяки їхнім зусиллям світ дізнавався про проблеми українців, зокрема про Голодомор. Дуже важливо відкрити ці імена для нашої молоді, показувати такі фільми у школах та університетах", - зазначив 6 лютого на презентації Микола Княжицький, автор ідеї стрічки, голова Комітету з питань культури і духовності.

Зазанчається, що документальний фільм "Ольгерд Бочковський. Незгасима іскра палаючої ватри національної свідомості" - це перший  масштабний проект - розповідь про видатного соціолога, політолога та активного діяча української діаспори в Європі 20-30 років ХХ ст. Бочковський був "адвокатом" українського питання в світі, протидіяв радянській пропаганді. У 1932-33 рр. очолював Комітет допомоги голодуючим в Україні.

Повідомляється, що Ольгерд Бочковський був одним з ідеологів "панєвропейського руху", який створив ідейну основу для виникнення Європейського Союзу. Бочковський переконував, що об’єднання Європи буде неповноцінним без участі України – і сто років тому, по суті, передбачив рух сучасної України до ЄС.

«Враховуючи суспільно-політичні події в країні зараз, а також збройну агресію та гібридну війну проти України, для національної самовизначеності є вкрай важливим знайомити наших громадян з такими постатями, як О.Бочковський та їх внесок у становлення Української держави», - зазначено на буклеті з інформацією про фільм.

Стрічку "Ольгерд Бочковський. Незгасима іскра палаючої ватри національної свідомості" створено громадською організацією "Всеукраїнський Демократичний Форум" за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду.

Повідомляється, що творча група фільму планує зняти серію подібних проектів для популяризації діяльності знакових постатей українських інтелектуалів ХХ століття, невідомих поки широкому загалу.

Як зазначається, телепрем‘єра фільму "Ольгерд Бочковський. Незгасима іскра палаючої ватри національної свідомості" відбудеться на телеканалі Еспресо.TV 17 лютого о 10:00 з повтором о 22:00.

Фото: Еспресо.TV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-