У Чорногорїі покажуть фільми «Хайтарма» та «Кіборги»

У Чорногорїі покажуть фільми «Хайтарма» та «Кіборги»

Анонс
Укрінформ
Посольство України у Чорногорії до річниці анексії Криму та початку війни на Донбасі організовує 5 і 6 березня 2019 р. покази фільмів «Хайтарма» та «Кіборги».

Дводенний захід відбудеться за участю відомого українського режисера Ахтема Сейтаблаєва, повідомляє прес-служба українського диппредставництва.

«До річниці анексії Криму та початку війни на Донбасі Посольство організовує дводенний захід за участю відомого українського режисера Ахтема Сейтаблаєва», - йдеться у повідомленні.

Програма першого дня, 5 березня, пройде у культурно-інформаційному центрі «Будо Томович». Вона передбачає відкриття о 18:00 фотовиставки «Крим в умовах окупації». За підтримки Міністерства інформаційної політики України буде представлено 27 фотографій журналістів Радіо Свобода, які відображають перші дні захоплення українського півострова російськими військами. «Фотографії розповідають про масові протести кримчан проти російської окупації та про останній мітинг-реквієм за жертвами депортації кримських татар, що відбувся на півострові 18 травня 2014 року», - йдеться у повідомленні.

О 19:00 розпочнеться публічний показ художнього фільму «Хайтарма». Це перший кримськотатарський повноформатний художній фільм і перша художня картина про депортацію кримських татар. Фільм створений на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар, вчинену у травні 1944 року. Ця трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу показана через погляд прославленого льотчика, національного героя кримських татар, двічі героя Радянського Союзу, Амет-Хана Султана. 

Фільм транслюється російською мовою з англійськими субтитрами, вхід вільний.

Після перегляду фільму відбудеться обговорення, запитання та обмін думками з режисером фільму і виконавцем головної ролі Ахтемом Сейтаблаєвим.

На другий день, 6 березня, у ТЦ «Delta City» в кінотеатрі «Cineplexx» о 19:00 пройде публічний показ художнього фільму «Кіборги». Фільм розповідає про боротьбу українських бійців за Донецький аеропорт у вересні 2014 року. У центрі історії - збірні образи, списані з реальних людей, які 242 дні перебували у пеклі облоги і за свою незламність дістали прізвисько «кіборги».  Фільм транслюється українською мовою з англійськими субтитрами, вхід вільний;

Після перегляду в приміщенні кінозалу також відбудеться обговорення, запитання та обмін думками з режисером фільму Ахтемом Сейтаблаєвим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-