Камінь любові та мурал із «Ластівчиним гніздом» – в Українському музеї у ПАР

Камінь любові та мурал із «Ластівчиним гніздом» – в Українському музеї у ПАР

Відео
Укрінформ
Музей української культури у південноафриканському Ріверсдейлі демонструє цікаві експонати та запрошує відвідувачів.

Про це повідомляється на сторінці Української асоціації в ПАР у Facebook.

«Ще одна неймовірна історія, яка єднає Украіну і ПАР - український музей в м. Ріверсдейл. Мабуть, багато украінців проїжджали через м.Ріверсдейл у Західному Кейпі та навіть не підозрювали, що саме в цьому місті є український музей!», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Музей української культури з'явився тут у 2010 році завдяки старанням мера міста Ріверсдейл Кріса Тауте та Людмили Момотенко з  муніципалітету міста Вознесенськ (Миколаївська обл.) та за сприяння Посольства України в ПАР в м. Ріверсдейль. Ним опікується місцева організація "Good to Share" Leadership Foundation". 

«У приміщенні музею - експонати українськоі культури та історія співпраці між Вознесенськом та Ріверсдейлом. На стінах - мурал «Ластівчиного гнізда», створеного покійним місцевим муралістом Компьоном Саайманом (Compion Saayman) після відвідин України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особливе місце в музеї займає Камінь любові, подарований мером Вознесенська. Адже за роки поїздок і знайомств деякі південноафриканці знайшли своє кохання і переїхали до України, а деякі українці зараз живуть біля Ріверсдейла.

«Остання група українців відвідала Ріверсдейль та провінцію Квазулу-Натал минулого року. Сподіваємося, що цього року традиція продовжиться!», - йдется у повідомленні.

Як зазначається на сайті МЗС, Музей української культури на сьогодні є єдиним на Африканському континенті українським культурним центром. В організації музейної експозиції використані виставкові зразки, які включають низку відповідних фото-, аудіо- та відеоматеріалів, художньої, науково-популярної та інформаційної літератури, витворів мистецтва, предметів українського національного вбрання, побуту та народної творчості.

Фото: svitua.com.ua

Відео: Ukrainians of South Africa Українська Асоціація в ПАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-