Українські школи у Нідерландах розпочали навчальний рік варениковими майстер-класами

Українські школи у Нідерландах розпочали навчальний рік варениковими майстер-класами

Фото
Укрінформ
Українські школи у Гронінгені та Амстердамі розпочали навчальний семестр майстер-класами з ліплення вареників.

Про це йдеться на сторінках Української школи м.Гронінген та Української школи м.Амстердам у Facebook.

«Увага! Школа починається 19-01-2019 о 15:00! О 16:00 в школі розпочнеться майстер-клас з ліплення вареників для дітей і дорослих. Запрошуємо всіх українців приєднатися! Наступні заняття 26 січня о 15:00 і далі за графіком роботи школи», - повідомляється на  сторінці Української школи у м.Гронінген.

Організатори Вареник-паті у Гронінгені - Українська школа та Фундація «Українці в Нідерландах» - щиро запрошують усіх охочих приєднатися до заходу.  

«Друзі, чи любите ви варенички?... з солодким сиром, з картоплею та шкварками, з м`ясом чи грибами.... Від одних слів уже у роті смачно)) А давайте разом зустрінемося - познайомимося, поспілкуємося, українські традиції згадаємо, вареничків поліпимо та покуштуємо. Приходьте самі, приводьте діток та запрошуйте друзів на Вареник-паті! Одягайте вишиванки, беріть скалку і гайда на Вареник-паті! Всіх ласкаво запрошуємо!», - зазначають організатори майстер-класу.

А в Українській школі «Джерело» в  Амстердамі вареникове свято вже відбулося і подекуди відзначилося нестандартним підходом до приготування традиційної української страви.

«13 січня розпочався новий навчальний семестр, і ми вiдсвяткували це дуже серйозною справою - загальношкiльним лiпленням та поїданням вареників. Із картоплею, капустою, сиром і, звичайно, з вишнею», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до процесу «долучилися всі чотири групи, і кожен почерпнув для себе щось цікаве й смачне: хтось ліпив вареників-стегозаврів, хтось екпериментував із новими смаковими комбiнацiями (як-от картопля з цукром), хтось допомагав молодшим, а хтось просто ласував досхочу». А для батькiв майстер-клас став хорошою нагодою попрацювати разом, ближче познайомитися й подружитися.

У школі подякували всiм причетним до події, і окремо панi Ларисi Добра – «за координацiю й грацiозне втiлення iдеï!», а також Фундацiï "Українцi в Нідерландах" за файний святковий Дідух, яким прикрасили стiл.

Фото: сторінка Української школи м.Амстердам у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-