Українці Анталії провели зустріч з нагоди здобуття українською церквою автокефалії

Українці Анталії провели зустріч з нагоди здобуття українською церквою автокефалії

Фото
Укрінформ
Українці Анталії провели зустріч, на якій обговорили важливість здобуття українською церквою автокефалії. 

Учасники зустрічі також поспілкувалися із безпосередніми свідками підписання та вручення Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України в Стамбулі, повідомила ГО «Українська родина" на своїй сторінці у Facebook

«У ГО "Українська родина" відбулась зустріч, організована з приводу надзвичайно важливого моменту в історії нашої батьківщини – підписання Томосу і надання автокефалії православній церкві України», - повідомили учасники заходу.

Модератором зустрічі виступила Ольга Шумахер – активіст української діаспори, яка відвідувала Стамбул 5-6 січня з приводу підписання та надання Томосу разом з головою громади Вітою Михайловою у складі делегації закордонних українців.

«Знову згадували щемливі моменти тих важливих днів, говорили про Константинополь, Фанар, про святий Синод Вселенського патріархату. Пані Ольга яскраво, на історичних прикладах пояснила важливість надання автокефалії православній церкві України, розповіла про урочистості підписання та вручення Томосу, поділилася своїми неймовірними емоціями і враженнями про богослужіння та світські заходи, присвячені цим подіям», - розповіли діаспоряни.

Читайте також: Українці в Стамбулі відзначили Маланку родинною вечерею

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Фото: сторінка ГО "Українська родина" у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-