Які країни українці обирали для подорожей у 2018 році

Які країни українці обирали для подорожей у 2018 році

Статистика
Укрінформ
Держприкордонслужба України підбила попередні результати пропускних операцій року, що минає.

Топ-5 напрямками для українців у 2018 році  були Польща, Угорщина, Молдова, Румунія та Білорусь, повідомляється на сайті відомства.

«Статистика свідчить, що в 2018 році передові позиції з поїздок українців, як і торік, посідають такі країни як Польща, Угорщина, Молдова, Румунія, Білорусь, Словаччина, Єгипет (збільшення на 350 тисяч осіб) та Туреччина», - йдеться у повідомленні.

Водночас, за даними  Держприкородонслужби, спостерігається попит і збільшення поїздок до Німеччини, Італії, Іспанії, Греції та Данії, Австрії, Кіпру, Латвії, Болгарії, Чехії, Естонії та Швейцарії. Мандрівки до США і Ізраїлю залишаються на рівні з минулим роком.

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал нещодавно повідомляв про стале зростання обсягів пропускних операцій – в середньому на 4%. При цьому 71% осіб становлять громадяни України (66,4 мільйона осіб), а іноземці – 29%.

Читайте також: Експерт розповів, куди українці поїдуть на зимові свята

Очільник прикордонного відомства також відзначив, що кількість подорожуючих українців у порівнянні з минулим роком збільшилася на 6%. «Зокрема, фіксується збільшення поїздок громадян України через кордон зі Словаччиною (на 22%) та Румунією (на 17%), а також повітряним сполученням (загалом це 10,7 млн. осіб, попит на авіаподорожі збільшився на 29%)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польське МВС просять не закривати піший перехід на кордоні з Україною

Зазначається, що відкривати для себе світ українцям стало простіше, зокрема, завдяки запровадженню режиму безвізових поїздок в країни ЄС та спрощення прикордонних формальностей. Громадяни України тепер сміливіше розширюють коло країн для відпочинку та поїздок у справах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-