Українці Данії вимагають звільнити українських моряків з РФ

Українці Данії вимагають звільнити українських моряків з РФ

Укрінформ
Асоціація українців Данії вимагає звільнення українських моряків з РФ.

Про це повідомляється на сайті МЗС України. 

Як зазначається, Асоціацією українців Данії було проведено мітинг протесту біля посольства РФ в Копенгагені з вимогою звільнення українських військовополонених моряків та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії. 

"Українці засуджують черговий акт російської агресії на Азові та закликають міжнародну спільноту до продовження політико-дипломатичного тиску на Росію", - йдеться у повідомленні.

Серед конкретних кроків пропонується зупинити реалізацію проекту «Північний потік-2».

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після так званого "суду" в Криму, який обрав їм 60 діб арешту, українських моряків було перевезено в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО "Матроська тиша", інших (21 особа) тримають в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалося досудове слідство. До його початку повністю вирішено питання забезпечення українських військових моряків кваліфікованим правовим захистом.

Фото з сайту МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-